Knivblad Damask Rose Karesuando

Ny produkt

Damask knivblad tillverkade i Sverige i flera olika storlekar

Mer detaljer

Beställningsvara: ca 6 veckors leveranstid

2 689,00 kr inkl. moms

Mer information

Karesuando knivblad

Knivblad damask rose

Totallängd: ? cm

Bladlängd: 8,3, 8,5 eller 10 cm

Bladbredd: 2,1 eller 2,4 cm

Tjocklek: 3,25 mm (de håller på att byta till 3 mm)

Vikt: ? gram

Antal hål: 1 st

Håldiameter: ? mm

Tanglängd: ? cm

Tangbredd: ? mm

Rekommenderat handtag: vi rekommenderar att man använder handtagsmaterial som vi säljer i block

Sticktångeblad i damask, modellen Rose från Karesuando i materialet RWL34 och PMC27. Med Martinestiskt rostfritt pulverstål damaskerat i 120 lager härdat till HRC 58. Detta knivblad är helt färdigt, härdat och skarpslipat.

Tillverkningsprocessen:

Karesuando pressar ut bladet från färdig damask pulverstålsplåt, därefter härdar de bladen. Sedan slipas alla kanter raka och alla ojämnheter slipas bort. Sedan slipas eggformen på bladen. Nu syra - badas bladen och därefter poleras bladen. Till sist finslipas och poleras egg slipningen 

Damask:

Damaskblad är ett blad av kvalité som tillverkats efter en speciell process där man bland annat blandar olika material samt viker det resulterade stålet flera gånger (pattern-welding). Detta är en metod som utvecklades bland annat i det gamla japan och som resulterar i stål av både extremt hög kvalitet och estetisk skönhet. Namnet Damascus kommer ifrån staden Damaskus i mellanöstern som är väldigt känd för de blad som de tillverkade under medeltiden.

Karesuandos damaskstål håller högsta kvalité jämfört med alla andra damaskstål i hela världen. Basen i deras damaskstål är det skräddarsydda knivstålet Rwl34. Detta damaskstål blir också Rostfritt när dem härdar stålet och värmen överstiger 1080 grader celsius. 

Det är företaget DAMASTEEL i Sverige som tar fram stålämnet. Detta är ett damaskstål som kräver 2 ton tunga hammare när det smids, detta utesluter också att en ”by-smed” kan ta fram ett sådan här blad. Karesuandos damaskblad är gjorda för att användas, de rostar inte som kolstålsdamasker gör.

Tillbehör