Denna kniv och knivslida av Kydex är tillverkad av Mathias Widén alias MWidenknives. En ganska basic knivslida men med snygga detaljer får den det där lilla extra. Dessa två detaljer ska vi gå närmare in på här.

Den ena detaljen är clipet. När man tillverkar en knivslida måste man tänka på redan innan hur kniven ska bäras, om man ska fästa ett bältesclip eller liknande. Har du ett speciellt clip du tänkt använda är det viktigt att du borrar hål och sätter nitarna så det passar just det clipet. Det är inte så krångligt som det låter! Mät clipets hål, centrum till centrum. Det måttet ska du ha mellan dina nitar. Sedan fäster du clipet med förslagsvis chicagoskruvar, eller om det följer med några skruvar med clipet.

Den andra detaljen är tumrampen som är en fin finess som gör knivslidan mer användarvänlig. Tack vare denna kan du lättare ta ur kniven ur knivslidan. Denna tumramp gör du efter att du har pressat knivslidan i Kydexpressen. Du värmer upp Kydexen lite på stället med en varmluftpistol, sedan tar man t ex en penna eller skruvmejsel och böjer upp Kydexen en aning, låt svalna. Voila, klart!

För att tillverka denna knivslida behöver du:

DIY Kydexslida med Ulticlip Slim

Tips!

Lär dig att tillverka en kniv genom att läsa vår guide, där står också vilka verktyg du behöver. Så här gör du en Kniv.

Denna kniv och knivslida av Kydex är tillverkad av Mathias Widén alias MWidenknives. En ganska basic knivslida men med snygga detaljer får den det där lilla extra. Dessa två detaljer ska vi gå närmare in på här. Den ena detaljen är clipet. När man tillverkar en knivslida måste man tänka på redan innan hur kniven