Denna kniv och knivslida är tillverkad av Fredrik Hansson. Denna Kydexslida har många fina effekter. Kydexslidan är tillverkad i två olika nyanser, ena sidan svart och andra sidan orange. Framsidan är den svarta sidan men för att förhöja den orangea färgen har han borrat hål i den svarta Kydexen så det orangea ska lysa igenom och på så vis få en mycket snygg effekt. Inte nog med detta har han på denna Kydexslida byggt på förvaring för både en mindre kniv och ett eldstål. Detta är ett mycket bra exempel på hur man inte ”bara” behöver tillverka och nöja sig med en enkel knivslida utan kan fortsätta tills man uppfyller de behov man har. Inte nog med detta så har han förvandlat ett enkelt clip till en bra och stabil lösning.

För att tillverka denna knivslida behöver du:

Härma stilen på kniv- och eldstålsskaftet:

Tillverka din egen knivslida av Kydex

Tips!

Vill du tillverka likadana hål som på denna knivslida där en annan färg ska lysa igenom? Då rekommenderar vi att du använder samma borr som till nitarna. Till dessa standardnitar rekommenderas Borr 7 mm. Tänk på att endast borra i ena Kydexarket och inte i båda.

Bältesclip Basic är en så enkel modell av clip att du kan tillverka ett själv. Vi rekommenderar då att du tillverkar det av 3 mm tjock Kydex.

Lär dig att tillverka en kniv genom att läsa vår guide, där står också vilka verktyg du behöver. Så här gör du en kniv.

Denna kniv och knivslida är tillverkad av Fredrik Hansson. Denna Kydexslida har många fina effekter. Kydexslidan är tillverkad i två olika nyanser, ena sidan svart och andra sidan orange. Framsidan är den svarta sidan men för att förhöja den orangea färgen har han borrat hål i den svarta Kydexen så det orangea ska lysa igenom