Välj rätt knivblad från Lauri

Knivbladen från Lauri är många men vad är det som skiljer dem åt egentligen? I detta inlägg förtydligar vi skillnaden mellan de olika knivbladsmodellerna från Lauri.

Standard: dessa knivblad är de enda som tillverkas både av kolstål och av rostfritt stål. De har lite tunnare blad, lite olika beroende på längd, detsamma gäller även bredden. Detta gör de mer lämplig till lättare allroundarbete som till exempel täljning, jakt, fiske eller svampplockning.

Huggare: dessa knivblad är alltid 3,25 mm tjocka och är bredare än standard. Huggare Large är 1,2 cm bredare än Huggare. Då dessa knivblad är bredare och tjockare tål de mer hårdare arbete som t ex att klyva ved med. Perfekt bushcraftkniv!

Ricasso: ricasso är då nedre delen av knivbladet har en klack. Detta är endast en smaksak vad man föredrar, påverkar inte knivens användningsområde. Dessa knivblad har samma användningsområde som Standard-knivbladen.

Hamrad: knivbladet har en hamrad look. Dessa knivblad har samma användningsområde som Standard-knivbladen.

Modell:StandardRicassoHamradHuggareHuggare LargeHuggare ricasso
Material:Kolstål
Rostfritt stål
KolstålKolstål Kolstål Kolstål Kolstål
Tjocklek:2-3,25 mm3,25 mm 3,25 mm 3,25 mm 3,25 mm 3,25 mm
Bredd:1,4-2 cm1,5-2 cm1,7-1,9 cm2,7 cm3,9 cm 2,7 cm
Längd:4-10,5 cm6-9,5 cm 6-9,5 cm 7-18 cm17,5-21 cm9-14 cm
2 storlekar
89.00 kr145.00 kr
2 storlekar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *