Välj rätt: clips, hållare eller fäste?

Vi har ett brett sortiment av hållare, fästen och clips som används för att du ska kunna bära din kniv på det sätt som du önskar. Men vad är egentligen skillnaden mellan bälteshållare, clips och fäste? Vi reder ut begreppen här.

Clips

Clips är ett enklare sätt att bära sin knivslida. Man kan väldigt enkelt beskriva det som en eller två plattor/väggar med en öppning. Med ett clip kan du lätt ta på dig eller ta bort knivslidan från t ex fickan eller bältet.

Bälteshållare

Hållare eller bälteshållare håller knivslidan mer på plats och har ingen öppning utan hållaren måste du trä på till exempel bältet. För att ta av hållaren måste du öppna hela bältet för att kunna ta av knivslidan. Den är inte lika flexibel som clipset men allt sitter bättre på plats. Loops eller remmar som du kan tillverka egna öglor utav är också en typ av bälteshållare.

Bältesfäste

Fäste eller bältesfäste är mest lik bälteshållaren men med en anordning som man fäster fast någonstans som på till exempel ryggsäcken. Vill du ha något som verkligen ska sitta på plats så är det ett bältesfäste du behöver.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *