Vilken nit ska jag använda?

Just nu har vi fem olika nitar i sortimentet så det är inte konstigt att det blir förvirrande om vilken nit man ska köpa. I detta inlägg förtydligar vi detta.

I tabellen nedan ser du våra olika nitar till vänster. Kryssen visar vilken nit som ska användas i olika kombinationer av Kydex. Detta preciseras också i texten nedanför tabellen. Längst till höger visas vilka verktyg som kan användas till de olika nitarna. Till alla Nitverktyg Basic finns ett stöd, detta nitverktygsstöd centrerar nitverktyget vilket gör att slaget får ett jämnt slag och resultatet blir därmed bättre.

Om du ska nita ihop annat än Kydex, som t ex läder eller något annat material går det bra att använda samma tabell. Det är bara att gå efter materialets tjocklek.

Nittyp2×1.5 mm Kydex2×2 mm Kydex2×2,4 mm Kydex2×3 mm Kydex2×2 mm + 1 st 1.5 mm KydexVerktyg
Nitar – 2 mm
Kydex
XNitverktyg Basic
Nitar – 2-2,3 mm
Kydex
XXNitverktyg Basic
Nitar
Långa
XXX Nitverktyg Basic
Nitar
Korta
XNitverktyg Basic
Nitar
Small
XNitverktyg Basic Small /
Nitverktyg till Nitpress

Nitar – 2 mm Kydex: detta är det vi kallar för originalnitar. Ska du nita ihop 2 st Kydex med tjockleken 2 mm, då är det dessa nitar du ska använda. Du kan även använda dessa nitar om du ska nita 1 st 2 mm tjock Kydex och 1 st 1.5 mm tjock Kydex.

Nitar – 2-2,3 mm Kydex: dessa nitar ska du använda om du ska nita ihop 2 st 2-2,3 mm tjocka Kydexark eller 1 st 2 mm och 1 st 1.5 mm tjocka Kydexark. Materialet ska inte vara tjockare än totalt 4,6 mm för dessa nitar.

Nitar Långa: dessa nitar ska du använda om du ska nita ihop Kydex med maxtjockleken på totalt 6,3 mm. Om du t ex ska nita ihop 2 st 3 mm tjock Kydex eller om du ska nita ihop 2 st 2 mm tjock Kydex och 1 st 1.5 mm tjock Kydex.

Nitar Korta: dessa nitar ska du använda då du ska nita ihop 2 st 1.5 mm tjock Kydex.

Nitar Small: dessa nitar ska du använda då du ska nita ihop 2 st 1.5 mm tjock Kydex. Detta betyder att Nitar Small har samma längd som Nitar Korta, det som skiljer dem åt är att Nitar Small är mindre i omkretsen. Dessa kan vara bra att välja då du vill ha en så liten och lätt knivslida som möjligt, med mindre nitar blir knivslidan också mindre. Nackdelen är dock att du behöver ett annat nitverktyg.


Lämna ett svar