Välj rätt chicagoskruv

Just nu har vi fem olika chicagoskruvar i sortimentet så det är inte konstigt att det blir förvirrande om vilken chicagoskruv man ska köpa. Här försöker vi reda ut vilken chicagoskruv du ska använda.

Chicagoskruvarna är tillverkade av kolstål om inget annat står och används på knivslidor för att kunna fästa olika saker som till exempel clips, bälteshållare eller eldstålshållare. Oftast fäster man dem genom nitarna men det är såklart frivilligt. På chicagoskruvarnas produktsida kan du läsa om innermåttet då skruven är ihopskruvad, detta är våra rekommenderade mått. Vi har då tagit i beaktande att skruven ska sitta bra. Om det står t ex 7-10 mm så behöver det du ska skruva fast ha en tjocklek på minst 7 mm eller max en tjocklek på 10 mm, annars kommer inte skruven att sitta bra. Ska du till exempel skruva fast en tjocklek på totalt 18 mm och är osäker på om Chicagoskruv Large passar så våga prova. Man kan även prova om det är något man kan slipa ner en aning för att få skruven att fästa. Nedan beskriver vi närmare vilka nitar vi rekommenderar till vilken chicagoskruv och vilka tjocklekar de olika chicagoskruvarna passar för.

ChicagoskruvNitTjocklek
Chicagoskruv SmallNitar Small, Nitar korta,6-9 mm
ChicagoskruvNitar korta, Nitar7-10 mm
Chicagoskruv MediumNitar korta, Nitar, Nitar långa9,5-14 mm
Chicagoskruv LargeNitar korta, Nitar, Nitar långa13-17 mm
Chicagoskruv Rostfritt stålNitar korta, Nitar7-10 mm

Om du ska använda nitar och chicagoskruvar på en knivslida av Kydex eller läder kan det vara en god idé att planera vilken tjocklek på dessa du ska välja beroende på vilken skruv och nit du planerar att använda. Ett exempel kan vara att du endast har Nitar korta hemma och du vill använda dem till din knivslida. Till de nitarna kan du endast ha 1,5 mm tjock Kydex eller läder. Om du då ska kunna fästa ett clip som är 2 mm tjock är det endast Chicagoskruv Small som passar. Vill du veta mer om vilken nit du ska välja läs: Välj rätt nit.

-13%
7,00 kr10,00 kr
-20%
8,00 kr12,00 kr

Lämna ett svar