Välj rätt: Bolster vs Parerskydd

Bolster är en bricka man placerar mellan knivbladet och knivskaftet. Hela bolstrets undersida sitter alltid ihop med knivskaftet, ingen bit av bolstret sticker ensamt ut från knivskaftet. De kan både vara tjocka eller tunna. Bolstret i sig har inget eget syfte utan används mest som utsmyckning. Men om du använder bolster på ett sticktånge-knivblad behöver inte hålet på knivskaftet ha samma perfekta passform som den måste om du inte använder ett bolster.

Parerskydd, kan även kallas för parerstång, har samma placering som ett bolster men som sticker ut på ena eller båda sidorna som ett skydd för att handen inte ska glida ner på knivbladet. Parerskyddet har ett tydligt syfte jämfört med bolstret. Om du inte önskar ha en sådan funktion på din kniv behöver du inte använda ett parerskydd.

Bolster eller parerskydd är inget som måste finnas på ett knivskaft. Du bestämmer hur din kniv ska se ut och dess funktioner. Men många gånger ser det väldigt trevligt ut med några väl utvalda detaljer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *