Hur mycket formskum behövs?

Den formskum vi säljer är av mycket bra kvalitet och räcker väldigt länge. Trots detta är den dyr så det är verkligen onödigt att köpa mer än vad som behövs. I detta inlägg kommer du att få se hur mycket, alltså hur stora ark, formskum du behöver till olika sorters Kydexprojekt.

Ett halvt formskum passar till knivar och verktyg som är under 11 cm
Ett halvt formskum passar till knivar och verktyg som är under 11 cm

Bilden ovan visar en Bushlore från Condor med ett knivblad som är 11 cm långt och en Huron från Condor med ett knivblad på strax under 11 cm. Beroende på hur mycket Kydex du vill ha ovanför och nedanför själva knivbladet så passar det att forma dessa på ett ark formskum som du delar på hälften. Detta betyder att du endast behöver köpa ett ark formskum. Behöver du dock ha mer Kydex nedanför eller ovanför knivbladet bör knivbladet inte vara längre än ca 9 cm för att passa ett formskum som du delar på.

Två formskum passar till knivar och verktyg som är mellan ca 11-25 cm lång
Två formskum passar till knivar och verktyg som är mellan ca 11-25 cm lång

Bilden ovan visar en Expat Libertariat Machete från Esee med ett knivblad som är 23 cm långt och en Norse Dragon Seax från Condor som har ett knivblad på nästan 18 cm. Båda dessa knivar får gott och väl plats på ett helt ark formskum, vilket betyder att du behöver köpa två ark formskum eller en formskum Large som du delar i två bitar om du ska tillverka Kydexslidor till knivar i denna storlek.

Forma Kydex med 2 st Formskum Large
Två formskum large passar till knivar och verktyg som är över ca 25 cm lång

Bilden ovan visar en Village Parang från Condor med ett knivblad som är 30,5 cm långt och en Jungolo från Condor som har ett knivblad som är 34 cm långt. Båda dessa knivar får gott och väl plats på ett ark formskum Large vilket betyder att du behöver köpa två ark formskum Large om du ska tillverka Kydexslidor till knivar/machetes i denna storlek.


Lämna ett svar